Kako napisati diplomo 2x hitreje s 3 tehnikami?

1. tehnika

 

Če te tehnike ne boste uporabljali boste konstantno neosredotočeni in vsak dan boste lahko diplomo/magisterij pisali četrtino več časa. Če jo boste dosledno uporabljali boste zelo pridobili na vaši produktivnosti in sprostili si boste lahko 1-2 uri časa na dan, ki jih boste lahko porabili za uživanje s prijatelji.

Kaj je to? Je enostavno pravilo, ki ga lahko uporabi vsak. Čudi me, da ga ne uporablja več ljudi.

ODPRAVITE MOTNJE 

Robert Rolih, slovenski predavatelj svetovnega formata pravi, da moramo odpraviti tiranijo minutke. Recimo, da ste v situaciji, da pišete diplomsko ali magistrsko nalogo. Pokliče vas prijatelj, samo za minutko. Pogledate Facebook profil, ponovno minutka. Nato vam nekdo potrka na vrata in vas “samo malo” zmoti, samo za minutko. Dobite novo elektronsko pošto, spet minuta. V čem je težava? Problem ni samo, da ste izgubili nekaj minut časa, ampak predvsem to, da vsaka motnja pomeni izgubo zbranosti in osredotočenosti. Da si nazaj pridobite osredotočenost potrebujete, po raziskavah, 3 ali mogoče tudi 5, 10 minut časa. Raziskava, ki sta jo Spira in Feintuch opravila na zaposlenih, ki opravljajo miselna intelektualna dela, The cost of not paying attention, ugotavlja, da na ta način izgubimo 24% delovnega časa. Zakaj je temu tako? Naši možgani pač tako delujejo.

Poglejte si spodnji video, če želite izvedeti še več o delovanju možganov:

 

 

Kaj pravijo o motnjah svetovno znani strokovnjaki?

Že Krištof Kolumb je uporabljal pravilo, da odpravi motnje dokler ne pride do svojega cilja. Vse ostalo je zgodovina. Sam pravi takole: “S prevladovanjem nad vsemi ovirami in motnjami lahko vsakdo nedvomno doseže izbrani cilj ali prispe na izbrani kraj.”

Ko je Chet Holmes vodil podjetje za miljarderja Charlieja Mungerja je uporabljal prav to skrivnost. Zaposlenim je napisal e-mail, kjer jim je naročil, da naj ga več ne motijo in prosijo za minutko časa. Zadržite svoje misli, ideje, probleme do tedenskega sestanka. Če je nujno in ne boste mogli počakati do tedenskega sestanka bom imel vsak dan 2x po 10 minut za vaša vprašanja.”

Tim Ferris, avtor #1 New York times bestsellerja 4-Hour Workweek in leta 2012 med top 10 najbolj vplivnih osebnosti v digitalnem svetu, prav tako uporablja načelo odpravite motnje: »As stated, you should have, at most, 2-3 primary goals or tasks per day. Do them separately from start to finnish without distractions

 

Oblikujte si sistem za blokado motenj

Tudi, ko ste na predavanju na fakulteti lahko vaši prijatelji in sodelavci preživijo brez vas. Takrat se ne javljate na telefon in nihče ne more priti k vam na obisk. Vprašajte se zakaj ne bi bilo tako tudi med pisanjem diplome? Oblikujte si sistem kako blokirati motnje za nekaj ur, ko ste pri pisanju: telefon pospravite, zaprite elektronsko pošto in Facebook, če vam kdo potrka na vrata recite, da boste imeli čas čez nekaj ur. Nato si vzemite odmor in pregledajte Facebook in pokličite prijatelja nazaj. V našem podjetju, kjer se ukvarjamo s pomočjo študentom pri SPSS analizah hipotez smo to tehniko uporabili tako, da na nudimo dodatna pojasnila glede statistične analize vsak dan samo od 13.-14. ure. Tako nismo moteni v preostalem času in se lahko fokusiramo na druge stvari in smo posledično veliko bolj produktivni. Če vas zanima kako lahko prihranite vsaj 290 €, 20 ur časa in stresa pri SPSS analizi vprašalnika in hipotez, boste to izvedeli v naslednjih dneh.

 

Kratka naloga

Vzemite list papirja in svinčnik in si zapišite eno stvar, ki jo boste počeli 3 ure, popolnoma brez motenj. To je lahko pisanje diplomske/magistrske naloge, raziskovanje literature, sestavljanje vprašalnika. Bodite popolnoma fokusirani na to nalogo in odpravite vse možne motnje. Pomembno je, da si zapišete, ker bo tako bolj obvezujoče za vas in bolj učinkovito!

Ko boste zdržali 3 ure brez motenj to prakticirajte vsak dan pri vsaki nalogi! Opazili boste drastičen dvig produktivnosti, zdelo se vam bo, kot da ima dan 2x več ur!

 

Bonus pospeševalna tehnika

Za še večji učinek si določite zelo jasen cilj (npr. 5 strani diplome, najdenih 10 ustreznih virov) in si nastavite odštevalnik časa (http://e.ggtimer.com). Zamislite si, da nalogo enostavno morate doseči v tem času. Časovna omejitev bo vaša psihološka meja in zato se boste bolj potrudili, da boste nalogo dokončali v tem časovnem roku. Pomembno je, da si zapišete, ker bo tako bolj obvezujoče za vas in bolj učinkovito!

 

 


Samo uporaba te tehnike vam lahko prihrani vsaj eno uro časa pisanja na dan! Pomislite koliko je to v celem mesecu!


 

 

Si želite biti žrtev motenj ali njihov gospodar?

Boste celo življenje zapravljali četrtino svojega časa z neproduktivnim delovanjem?

 

 

Gospodarji časa si določijo kdaj ga imajo, žrtvam pa čas določi kdaj ga morajo imeti.”

 

Kateri pa ste vi?

 

 

 

 

 

Z lepim pozdravom,

Nejc Volarič, lastnik blagovne znamke Statistik.si™

 


 

 

 

ZAHVALA SERGEJE

Sergeja_

Hvala, super ste!

Torej, hitri, učinkoviti, prijazni, dostopni. Skratka super in vredni vseh priporočil drugim ;)

 

Sergeja

Študentka podiplomskega študija

 

POMAGAMO VAM DO HITREJŠEGA DIPLOMIRANJA!  

[ccf_form id=”1390″]

NASLEDNJA TEHNIKA

 

2. tehniko, ki jo dobite čez 3 dni na mail. Če te tehnike ne boste dosledno uporabljali se boste soočali s konstantno izgubo koncentracije. Cel dan boste delali, naredili pa malo.

 


 

Kakšno je vaše mnenje?

 

 

Pišite nam na za brezplačni posvet.

Pokličite nas na 070 612 521.

 

Statistik.si™ v številkah:

2100

IZDELANIH ANALIZ

Izdelali smo preko 2100 raziskav in statističnih analiz za pravne in fizične osebe.

40.825 ur

PRIHRANJENEGA ČASA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 40.825 ur ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami.

1.525.000​ €

PRIHRANJENEGA DENARJA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 1.525.000 € stroškov, ki bi jih sicer imele zaradi ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami. Da živciranja, skrbi, slabe volje sploh ne omenjamo.