Kako napisati diplomo 2x hitreje s 3 tehnikami?

2. tehnika + DARILO ob naslednji tehniki

 

Če te tehnike ne boste dosledno uporabljali se boste soočali s konstantno izgubo koncentracije. Cel dan boste delali, naredili pa malo. Če boste dosledno uporabljali to tehniko boste delovali kot top najuspešnejši ljudje na tem svetu. Ker boste izjemno fokusirani na ključno nalogo, boste naredili boste občutno več v krajšem času. Prav presenečeni boste, ko boste opazili koliko lahko vi naredite v enem samem dnevu!

Tehnika, ki jo je uporabljal že Leonardo Da Vinci je pravzaprav logična in enostavna. Uporabite jo!

DELAJTE SAMO ENO STVAR NAENKRAT

Ste že kdaj delali in delali, na koncu pa ste imeli malo konkretnega za pokazati?

 

Moja zgodba

Naj vam povem zgodbo. V našem podjetju pomagamo študentom, ki pišejo diplomske, magistrske in doktorske naloge opraviti SPSS statistično analizo vprašalnika oz. samih hipotez. Pred začetkom uporabe te tehnike smo za izdelavo ene statistične analize od začetka do konca porabili povprečno 6 ur časa. Med tem časom opravljanja analize je naš analitik delal tudi druge stvari. Vsake toliko časa je prevzel kakšen klic, ko je stranka želela dodatna pojasnila k sami analizi. Vsako uro je odšel pogledat ali ima kakšen nov mail in ga odgovoril, kar mu je vzelo osredotočenost in nekaj časa. Vsekakor smo delali dobro in stranke so bile zadovoljne, ker smo jim prinašali izjemno korist, ker same niso imele, ali znanja, ali časa opraviti SPSS analizo hipotez. Bili pa smo neproduktivni, vsak je delal več stvari na enkrat, preskakoval je iz naloge v nalogo. Mučili smo se s tem kako biti bolj produktivni.

Potem pa … april 2013. Sedim na fotelju v prostoru z zelenimi stenami, pred mano je klubska miza, večer je in v naročju imam svoj prenosnik. Dolgo se že trudim, da bi naredil preskok pri osebni in poslovni produktivnosti, vsak dan se izobražujem, berem članke in knjige. Strmim v zaslon belega prenosnika, berem članek v publikaciji Tehnološkega parka Ljubljana, ki se imenuje Preboj. Avtor mag. Robert Rolih. Bolj kot sem članek bral, bolj mi je svetila žarnica nad glavo … in ko sem prišel do konca članka: »Kaj takšnega! Točno to sem iskal. Sedaj vem kaj počnem napačno. Mogoče lahko s tem principom povečam produktivnost Takoj naslednji dan sem tehniko preizkusil in se močno trudil, da sem jo izvajal dosledno. Po tem sem poklical sem prijatelja Klemna: »Ej, poslušaj. Včeraj sem se izvedel za eno tehniko, ki naj bi za četrtino povečala produktivnost. Danes sem jo preizkusil in deluje. Tako zelo je enostavna. Analizo sem opravil v 4, namesto v 6 urah. 2 uri prihranka, si lahko misliš?!« In kaj je bilo to kar sem prebral? Pravilo delaj eno stvar na enkrat od začetka do konca! Na račun te tehnike in še nekaterih drugih (kot so Parkinsonov zakon, pravilo 80/20, itd.), za katere danes nimamo časa, da jih podrobno razlagali, smo povečali dobiček v našem podjetju v lanskem letu za 62%!

 

Preskakovanje med nalogami je smrt za produktivnost

Preskakovanje med nalogami vam bodo povzročile, da boste žrtev prekinitev, vaša koncentracija bo motena, naredili boste manj in manj boste zadovoljni z delom. Umivanje zob, pogovarjanje po telefonu in pripravljanje zajtrka istočasno enostavno ne deluje. Kaj se bo zgodilo? Zobje bodo slabo umiti, sogovornik na drugi strani vas ne bo razumel in zajtrk bo na pol pripravljen. Delanje več stvari hkrati v bistvu pomeni, da preklapljate iz pisanja 10. strani v vaši diplomi na pregledovanje mailov, potem spet k pisanju 10. strani, nato pogledate Facebook, potem k 11. strani, se spomnite, da bi si lahko šli sposoditi še eno knjigo v knjižnico. Se vam je že zgodilo, da bili cel dan zelo zaposleni, rezultatov pa je bilo malo vidnih? Točno to je posledica preskakovanja med nalogami! Preskakovanje med nalogami je simptom zelo neproduktivnega človeka, ki dela veliko, da bi se počutil produktivnega, v bistvu pa naredi zelo malo. Si vi želite biti takšna oseba? Svetujem vam, da imate največ 3 primarne naloge v celem dnevu in jih delate ločeno od začetka do konca, brez motenj!

 

Kaj pravijo svetovno znani strokovnjaki?

John Medina, profesor bioinženiringa na Fakulteti za medicino na Univerzi v Washingtonu, v svoji novi knjigi The Brain Rules razkriva: »Možgani ne morejo delati več stvari hkrati. Možgani so zaporedni procesor in niso zmožni pozornoti na 2 stvari hkrati. Raziskave vztrajno kažejo da delanje več stvari hkrati zmanjšuje produktivnost in povečuje napake.«

Zapiski Leonarda Da Vincija kažejo, da je dokončal več nalog v enem dnevu tako, da se je lotil vsake posebej eno za drugo, s tem, da je blokiral vse možne prekinitve. “Fokusiraj se na samo eno nalogo redno in načrtovano, šele ko jo končaš pojdi na naslednjo nalogo. Ne delaj več stvari hkrati! Ustavi se in fokusiraj na eno stvar.”

 


Ta tehnika preizkušeno deluje, če le imate pogum, da jo izvajate z disciplino in vztrajnostjo!


 

 

Boste tudi vi delovali kot  najuspešnejši ljudje na svetu?

Ali boste konstantno izgubljali koncentracijo s preskakovanjem iz ene naloge na drugo?

 

 

»Veliko več boste naredili, z delanjem manj na enkrat.«

 

Se boste vi odločili za uspešnost?

 

 

 

 

 

Z lepim pozdravom,

Nejc Volarič, lastnik blagovne znamke Statistik.si™

 


 

 

 

ZAHVALA SERGEJE

Sergeja_

Hvala, super ste!

Torej, hitri, učinkoviti, prijazni, dostopni. Skratka super in vredni vseh priporočil drugim ;)

 

Sergeja

Študentka podiplomskega študija

 

POMAGAMO VAM DO HITREJŠEGA DIPLOMIRANJA!  

[ccf_form id=”1390″]

NASLEDNJA TEHNIKA + Darilo 

 

3. tehniko, ki jo dobite čez 3 dni na mail. Tisti, ki ne uporabljajo te tehnike izgubijo veliko časa in denarja. So veliko bolj pod stresom in so še vseeno negotovi v svoje delo.

 


 

Kakšno je vaše mnenje?

 

 

Pišite nam na za brezplačni posvet.

Pokličite nas na 070 612 521.

 

Statistik.si™ v številkah:

2100

IZDELANIH ANALIZ

Izdelali smo preko 2100 raziskav in statističnih analiz za pravne in fizične osebe.

40.825 ur

PRIHRANJENEGA ČASA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 40.825 ur ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami.

1.525.000​ €

PRIHRANJENEGA DENARJA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 1.525.000 € stroškov, ki bi jih sicer imele zaradi ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami. Da živciranja, skrbi, slabe volje sploh ne omenjamo.