Kako napisati diplomo 2x hitreje s 3 tehnikami? 

To strategijo uporabljajo najuspešnejša svetovna podjetja, kot je Apple.

 

Tisti, ki ne uporabljajo te tehnike izgubijo veliko časa in denarja. So veliko bolj pod stresom in so še vseeno negotovi v svoje delo. Če jo boste vi uporabili boste še naprej delali tisto pri čemer uživate in kar znate najbolje. Brez stresa boste lahko prihranili 20 ur stresnega dela in 290 €.

OUTSOURCAJTE, KAR VAM NEKDO DRUG STORI BOLJE IN CENEJE 

Oursourcing je dobro poznan pojem v podjetništvu in prepričan sem, da ste tudi vi kdaj slišali zanj. Pomeni, da nekomu drugemu zaupate nalogo, ki vam jo nekdo naredi bolje in ceneje, kot če bi jo naredili sami.

 

Analogija tekaških čevljev

Sigurno ste vi že kdaj v življenju tekli in verjetno se strinjate, da težko udobno tečemo v elegantnih čevljih. Kako bi bilo za žensko teči v čevljih s peto? Zelo neudobno. Za tek torej potrebujemo tekaške čevlje. Predstavljajte si, da bi se zaprle vse trgovine za eno leto, vi pa bi si želeli sprostitvenega teka in če bi hoteli teči s tekaškimi čevlji bi si morali čevlje izdelati sami. Morali bi narediti raziskavo o materialih, ki so mehki in udobni za tek, morali bi se seznaniti s tehnikami lepljenja in šivanja takšnih čevljev, morali bi kupiti šivalni stroj. Skratka potrebovali bi veliko znanja, časa in tudi denarja, da bi sešili tekaški čevelj. Pa tudi, ko bi ga, verjetno ne bi bil tako kvaliteten, kot iz trgovine! Namesto tega, da ga sami izdelate greste v trgovino in ga enostavno kupite za 50 € – to pomeni, da ga outsourcate. Zakaj ga outsourcate? Ker vam predstavlja manjši strošek, če ga kupite za 50 €, kot če bi ga izdelali sami, ker bi samo za šivalni stroj zapravili 200 €! Naredi vam ga nekdo drug, ki ima znanje o materialih, naredi ga hitreje, ceneje in bolj kvalitetno, ker je za to specializiran.

Enaka zgodba je v zahodnih podjetjih, ki outsourcajo proizvodnjo izdelkov na Kitajsko in druge azijske države. Zakaj? Ker jim lahko azijci naredijo nek izdelek ceneje. Preprosta matematika. Outsourcamo beljenje stanovanja pleskarju, pranje avtomobila avtopralnici, izdelavo pohištva mizarju, popravilo avta mehaniku, ipd. Vse zato, ker nam lahko oni naredijo storitev za manjšo ceno, kot mi sami.

 

Primer prihranka podjetja Apple

Podjetje Apple v kitajski tovarni, kjer Applove izdelke dokončno sestavijo zaposluje 230.000 ljudi. Zakaj Apple ne proizvaja izdelkov v ZDA? New York Times je to vprašanje zastavil bivšemu in sedanjemu izvršnemu direktorju Appla in dobil odgovor: “Ker enostavno ne morejo biti. Infrastruktura in delovna sila ne obstaja na vseh nivojih, ki so potrebni za podporo Applovih operacij. Kitajska podjetja nalogo opravijo bolje in ceneje.” 

 

Primer ogromnega prihranka našega podjetja

Naše podjetje se je začelo oglaševati na Google-u, kjer ljudje iščejo naše storitve, kot so statistična analiza vprašalnika ali SPSS analiza. Vsaj v naših glavah smo imeli predstavo, da nekaj vemo o Google oglaševanju. Menili smo, da znamo dobro nastaviti oglaševalsko akcijo tako, da nam prinaša nizko ceno na klik. Po naključju smo se povezali s podjetjem, ki se ukvarja z optimiziranjem google oglaševalskih akcij. Dogovorili smo se za posel in jim prepustili upravljanje naših oglasov.

PO DOBREM MESECU JE NAŠA CENA NA KLIK PADLA ZA 75%!

Torej smo za 75% zmanjšali stroške oglaševanja preko Google-a!

To se je zgodilo samo zato, ker so nam pomagali drugi, ki imajo več znanja in izkušenj. Dnevno se ukvarjajo s tem problemom in poznajo več trikov.

 

Primer prihranka naše povprečne stranke

Doris: “Prihranila sem ogromno časa in denarja.”

Glede na moč outsourcinga ni nič čudnega kar pravi Doris, kajne? V našem podjetju povprečni stranki lahko prihranimo vsaj 290 € s tem, ko nam zaupa opravljanje SPSS analize vprašalnika in hipotez. Storitev je namenjena vsem, ki pišejo diplomo/magisterij in nimajo ali časa, ali statističnega znanja zato, da bi se SPSS analize lotili sami. Ni namenjena tistim, ki to znanje že imajo in natančno poznajo postopke izvedbe in statistične teste, kot so ANOVA, t-test, korelacijske teste, ipd., saj jim ne prinaša prave koristi in prav gotovo ne prihranijo 290 €. Storitev je tako posebna, ker stranke res prihranijo ogromno denarja in časa, poleg same analize pa dobijo tudi razumljiva pojasnila k rezultatom in primere statističnih interpretacij. Tako zlahka napišejo interpretacijo in tudi razumejo kaj so napisali. Zato so lahko na zagovoru brezskrbni in opremljeni z potrebnim znanjem. Pomagamo pa tudi pri vnosu podatkov iz papirnatega vprašalnika ali iz spletne oblike. Analiza poteka v 3 korakih: 1. stranka pošlje podatke vprašalnika, 2. pripravimo analizo na podlagi hipotez ali raziskovalnih vprašanj, 3. pošljemo vam analizo v Excelovi datoteki. Vsak dan smo na telefonu na voljo za dodatna pojasnila k sami analizi. Kako sama končna analiza izgleda si lahko pogledate tukaj.

Pismo gospe Doris, ki smo ji pomagali:

Doris“Na začetku sem bila malo skeptična ali se sploh naj odločim za vas, vendar se je moja odločitev izkazala za pravilno. Pomoč je bila hitra, učinkovita in mi olajšala delo, predvsem pa moj čas, ki je danes tudi denar. Prihranila sem ogromno denarja in časa. Vesela sem bila tudi tega, da ste mi svetovali pri samem oblikovanju hipotez in da ste na koncu pripravljeni zadevo tudi razložiti, tako, da študentje tudi vemo, zakaj in kako smo prišli do teh rezultatov. Res iskreno hvala. Priporočam vsem, ki zvečer ne morejo zaspati in so v skrbeh, kako bodo rešili empiričen del diplomske ali magistrske naloge, seminarja itd…in vsem, ki jih v trebuhu začrviči, ko slišijo besedo SPSS :-)”

 

Kaj pravijo strokovnjaki?

Josh Kaufman, po lestvici Amazon.com eden izmed top 100 poslovnih avtorjev o outsourcingu pravi: »For everything we don’t like to do, there’s someone out there who’s really good, wants to do it and will enjoy it.«

Grant Cardone, mednarodni strokovnjak za prodajo in New York timesov najbolje prodajani avtor, je napisal članek za Entrepreneur.com »Seven secrets of Self-Made Multimillionaires«. Kot 5. skrivnost izpostavlja: Delajte kot milionarji: »Bogati ljudje obravnavajo čas drugače. Kupijo ga, medtem ko ga revni ljudje prodajajo. Bogati vedo, da je čas bolj pomemben kot sam denar, zato najamejo ljudi, za stvari v kateriih niso dobri ali niso produktivna poraba njihovega časa. To pomeni, da jim drugi nekaj opravijo za manjšo ceno, kot če bi se tega lotili sami! Finančno uspešni ljudje porabijo njihov čas za stvari, kjer so najboljši.«

 

 

 

Izračun prihranka:


 

1. Analize se bom lotil sam

Za to, da si pridobimo potrebno znanje za statistično analizo potrebujemo:

  • vsaj 10 ur inštrukcij, katerih ura je 25 €, skupaj strošek 250 €,
  • vsaj 10 ur samostojnega učenja in izdelave analize.

Skupaj: 20 ur izostanka iz dela, kjer bi v tem času zaslužili 120 € (če upoštevamo slovensko povprečno plačo in če ne koristite dopusta) + strošek inštrukcij 250 €.

 

Vaša skupna cena je vsaj 370 €! 

(če koristite plačan dopust pa vsaj 250 €)

2. Analizo mi bo naredil statistik

Če vam analizo naredi strokovnjak si prihranite vsaj 20 ur lastnega dela in stresa, za samo analizo pa plačate približno 200 € medtem, ko v 20 urah v službi zaslužite 120 €.

 

Vaša skupna cena je 80 €!

 


 

Torej z outsourcingom SPSS analize vprašalnika in hipotez prihranite vsaj 290 €! 

(če koristite dopust pa vsaj 170 €)


 

 

 

Boste tudi vi uporabili to tehniko miljonarjev?

Boste uporabili znanje drugih za svojo korist?

Ali boste zapravili dragocen čas in težko prislužen denar?

 

 

“Uspešni ljudje izkoriščajo znanje drugih, neuspešni pa ne izkoristijo drugih za svoje znanje.”

 

Želite vi biti uspešni ali neuspešni?

Pišite nam na za brezplačni posvet.

Pokličite nas na 070 612 521.

 

Na voljo imamo skupno 10 bonov za 30 € (preostalih še 9), za SPSS statistično analizo vprašalnika in hipotez.

Vpišite podatke, kamor vam pošljemo BON ZA 30 €!

[ccf_form id=”1992″]

NIKOLI ne bomo z nikomer delili vaših podatkov.

Zahvaljujem se vam za odlično opravljeno delo – res najlepša hvala, ker sama bi še kar odlašala. Hvala za vso spodbudo, “priganjanje” in klice, ki so me spodbudili k delu :) Res ste odličen in kakovosten tim , vreden zaupanja in vsekakor vas bom priporočila dalje.

Prihranili ste mi veliko več kot samo 290 €!

Vse dobro in še veliko uspehov  v prihodnje!

Sibila

Podiplomska študentka

 


 

Kakšno je vaše mnenje?

 

 

Statistik.si™ v številkah:

2100

IZDELANIH ANALIZ

Izdelali smo preko 2100 raziskav in statističnih analiz za pravne in fizične osebe.

40.825 ur

PRIHRANJENEGA ČASA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 40.825 ur ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami.

1.525.000​ €

PRIHRANJENEGA DENARJA

Naše stranke so prihranile skupaj več kot 1.525.000 € stroškov, ki bi jih sicer imele zaradi ukvarjanja z raziskavami in statističnimi analizami. Da živciranja, skrbi, slabe volje sploh ne omenjamo.